lördag 8 september 2012

Kontraster i mängder...

Vad livet innehåller mycket olika!
Som bildar en massa kontraster mellan något och något annat, så det gör skillnad.
Veckan som har gått har varit en galen vecka... faktiskt... fylld med galet mycket att göra på jobbet och privat..... och så kommer lördagen och det gör skillnad, en kontrast som bjuder på tvärtom.
Vila !
Från att ha varit fylld av arbetsuppgifter (... som hela tiden verkar komma i en takt som ständigt gör att jag är ett halvt steg bakefter ... och får skynda mig lite, skärpa mig så jag håller fokus och koncentration) tills idag då jag känner att jag är här och nu och bara gör det jag vill ...om jag har lust vill säga ... och det har jag!
Under veckan som gått har jag varit på F&S och tränat en hel del, och det medför också kontraster. Kommer dit trött, tömd i huvudet och med känslan att " ...nja, egentligen vet jag inte om jag orkar det här".
Och någon timme senare går jag därifrån med visserligen fortsatt trött kropp men med ett huvud bubblande av energi så jag nästan blir lite påfrestande för mig själv när jag väl är tillbaka hemma. Ingen lust att lägga mig utan mer som i startgroparna för att köra igång med något, baka matbröd eller så. Får bromsa mig själv och säga till på skarpen att jag ska gå till sängs ....inte läsa längre....för sent att börja blogga...  släcka lampan för att klockan är 23.30 ... och annat fostrande.
På jobbet har jag pendlat mellan att vara till hands, bistå i processer som någon annan håller i för att där emellan snabbt hinna pilla lite med mina egna uppdrag.
Ena stunden vidöppna sinnen, nästa stund stänga av allt utanför mig själv för att hitta koncentration och fokus.
Viktoriaplommon i massor!
Ytterligare en annan kontrast under veckan är att det har varit jag som varit den som berättat för andra vid två olika tillfällen... och det är annorlunda.
I vanliga fall brukar jag ha rollen att vara den som ber andra berätta. Jag har fått möjlighet att berätta om olika skeenden under mitt arbetsliv, vad jag gjort,  hur jag gör, vad jag vill och vad jag kan.
Vid första tillfället var det ledningspersonal som ville veta och vid det andra tillfället var det fackliga företrädare. Det handlar om en eventuell möjlighet att få lägga till och ändra arbetsuppdrag, pröva nytt och utmana mig själv. Får veta till veckan hur dom väljer. Som alltid är rekrytering beroende på vem och vad dom söker, någon annan tro´eller kanske mig! 


Underbara här och nu ger också kontraster!
Ljuset i september kommer mer vågrätt och överallt dyker det upp långa skuggor, av grässtrån, träd, människor och annat...som ger långa, meterlånga skuggor. Samtidigt är ljuset så ljust och skuggan så mörk .... och kontrasterna där emellan så tydliga. Jag älskar den här tiden på året.... lugnet och harmonin, det tydliga ljuset med alla kontraster,
dom mustiga färgerna och skillnaden som börjar märkas ...mellan varmt och svalt!
En av mornarna  jag cyklade till jobbet hade jag verkligen behövt vantar för den svala fartvindens skull... men så började solen värma halvvägs in till stan. Innan jag var framme vid jobbet blev jag tvungen att knäppa upp jackan och plötsligt kändes som om jag var rätt klädd för årstiden ändå. Kämpar annars frenetiskt emot att behöva klä på mig en massa kläder, leker sommar så länge det bara går!
Imorgon ska det visst bli sol och över 20 grader varmt! Härligt! Ska ta tillvara dagen och vara utomhus så mycket jag får till. Vet ju att om vädret slår om kan det vara höst om bara något dygn.
För säkerhets skull ska jag slänga ut min garderob på sovrumsgolvet imorgon-bitti.
Har ambitionen att med kritiska ögon granska och sortera ut det som är somrigt, för urtvättat, för slitet, och för "inte-roligt-längre"! För att ge plats för lite nytt ...... förhoppningsvis .. och gamla godingar som jag förvarar i två röda kartonger uppe på mina garderober.
Nä, nu ska jag göra skillnad!
Sop-sorterings-soporna ska få komma till containern och jag ska få lite luft! Fin lördag åt Er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar