lördag 29 oktober 2011

Lördagkväll och letar ord!

Lördagkväll efter en härlig annorlunda dag! Jag är själv här hemma.... och här börjar nu den ena ordjakten! Vad kallas en kvinna som är själv hemma, vad lever jag för ett liv? Ungkarlsliv, nähä, det tänker jag visst inte göra, bli ung karl, oberoende av vilket liv dom lever eller inte lever! Ungkvinne-liv, nej det blir ett för knepigt ord att säga och dessutom är jag ju faktiskt inte ung, mer lite mittemellan ung och gammal! Enda ordet som på något sätt motsvarar ungkarl, och som jag hittar i mitt huvud, är ungmö! Och nu åker mungiporna upp, ett ord som jag faktiskt inte riktigt vet innebörden av, inget jag känner att jag hör hemma i hur som helst! "Gam-stintan" är ju också att ta i, frufröken...nä. Jag hittar faktiskt inget ord som beskriver det liv jag lever nu några dagar. Efter att den äldsta godingen flyttade för en vecka sedan har nu den yngre godingen rest bort en vecka. Så från och med idag och en vecka framåt lever jag det där livet med mig själv som jag inte hittar något ord för. Och det är redan nu annorlunda. Är så ovanligt att inte ha någon tid att passa, att det inte är någon som förväntar sig att jag ska göra något, fixa mat eller liknande. Fast det klart, nu ljuger jag lite, jag glömde Bullekatten, hans förväntan är ständigt närvarande och har faktiskt ökat! Ser på hans blick och hela hans lilla pälsklädda kroppsspråk att han förutsätter att dosen med klapp/ kli-under-hakan/ gos och mat inte på något sätt förändras på grund av att delar av "personalstyrkan" givit sig av på rymmen. Han har dock vissa synpunkter på att den äldsta godingen rum nu är tömt på möbler.
Förändringar är ett elände enligt hans tycke och så här långt, en vecka efter att den vita datastolen, den lagom in-hårade soffkarmen och den dyrare yllepläden försvunnit vet han inte hur han ska använda det stora tomma gemaket. Flera gånger dagligen går han in och vässar klorna och vältrar sig några varv på mattan, sträcker ut sig och testar om han kan få upp någon hörna och ta sig under den. Jag köpte en ny liten fönsterbelysning till det rummet idag. Den äldsta godingen behövde ju sin lampa med sig till egna lyan så det har varit väldigt mörkt i det fönstret nu några dagar. Och på kvinnors vis kunde jag ju inte bara sätta dit den nya belysningen, nej det föregicks ju naturligtvis först av både fönstertvätt och byte av gardiner, under överinseende av nämnde herre i huset, Krumbukten "Bullekatten" Långsvans. Jag hann inte gå ut från rummet förrän han hoppat upp i fönstret, som för att säga ... har Du nu varit här och bökat i mitt fönster också!
Kvällen, den här annorlunda lördagen, har jag annars tillbringat med dom nu färdigstickade delarna till min systers 60-årspresent, koftan som jag nu håller på att montera ihop. Hon fyllde 60 den 17december förra året, hade valt färdigt vilket mönster hon ville ha i juni, jag började sticka på den i juli på semestern och nu är den klar, lagom till 61-årsdagen! Tänkte att jag ska sticka ett par raggsockor som extrabonus av restgarnerna och skicka med upp, vet att hon använder dom jag stickat tidigare som extratofflor på vintern! Medan jag har monterat ihop ärmarna har jag hållit ett vakande uppmärksamt öga på den andra ordjakten - Wordfeud- min nya last! Har haft tre olika spel igång med "random-personer", och det är så fantastiskt roligt! Kommer på fler och fler ord där bokstäver som är "högvaluta" finns med. Till exempel C....försökte med Capri och capris med både c och k utan framgång. En del ord fungerar inte alls, undrar verkligen hur deras "ordlista" ser ut.... är helt klart inte Nationalencyklopedin! Jag förlorade två spel nu ikväll, det vill säga min motspelare gick ut med fler poäng! Men det spelar liksom ingen roll, det är så kul att leka med bokstäverna så att dom bildar ord, trots att A,I och E bara ger 1poäng och Z, C och X ger 7-8! Jag behöver dom allihop, varenda bokstav och försöker glatt att få spelplanen att acceptera egna små konstruktioner och förkortningar, gång på gång! Det har varit en bra dag och nu ska jag strax avsluta den! Inatt får Vi en bonustimme... vintertiden gör sin entre... helt OK för mig! Hittar det här kloka av Lena Katarina Swanberg..... på tal om sommar och vintertid! " För mig är det sommar när jag går barfota. Så det händer att jag går barfota mitt i vintern, inomhus. Varför inte? Jag gillar sommar och jag är lättlurad. Varför avstå från självbedrägeriets glädje?"

1 kommentar: